I går stod jeg stille og roligt i den obligatoriske milelange kø i min lokale slum-fakta, der nu er forklædt som en Fakta Quick, men det betyder KRAFTEDME ikke, at det går hurtigere af den grund i den lille beskidte biks!

, men så stod jeg altså der og kedede mig bravt, mens jeg ventede på, at det blev min tur ved kasse 1.

Pludselig udbrød der lidt opstandelse ved kasse to, som netop var blevet åbnet! (I øvrigt FULDstændig uhørt at slum-fakta’en har BEGGE kasser åbne! Normalerweise lader de os kunder stå i en lang kø-kæde, der slanger sig rundt i hele den lille ghetto-slummert, startende ved indgangen, så man kan nå at vende om, hvis man ikke LIGE er ”in the mood” til en omgang KOMPLET spild af tid! Alt sammen bare for at få os til at blive lidt længere!)

Tilbage til dramaet ved kasse to, som jeg fandt ud af handlede om prisen på to poser matadormix, fordi den oprevne dame henvendte sig til mig for at spørge, om jeg ikke lige kunne tjekke prisen, da jeg stod lige ud for slikhylderne.

Jeg meddelte damen, at prisskiltet sagde 12.50 kr. og derpå stak hun armene i vejret, som havde hun just vundet i et freaking lotteri og råbte: ”HVAD SAGDE JEG?! Der står 19.95 pr pose på min bon! Jeg vil gerne bede om penge tilbage!”

Derefter udviklede det hele sig til den farce, som jeg nu engang altid har en VELSIGNET evne til at havne midt i!

ALT gik i stå, fordi begge kasse-medarbejdere (selvfølgelig) skulle hen og studere det lille prisskilt, som om at 47 kunder i kø, der højlydt have ytret at 12.50 kr. var den korrekte pris, havde besluttet sig for at komme i Guiness Rekordbog med ny rekord i masse-løgn!

Og SELVFØLGELIG fortsatte det, der nu havde udviklet sig til et mindre skænderi mellem to Fakta-klaphatte og en stakkels kunde, som egentlig bare gerne ville have sine varer til den pris, fakta-slummeren nu engang skiltede med, tyve centimeter til højre for mig, så jeg nærmest ufrivilligt blev en del af det!

Jeg havde egentlig besluttet mig for at holde mig udenfor diskussionen, men…

… så startede det ene FUND af en Fakta-ansat, som i forvejen ikke ligefrem lignede den hurtigste knallert på havnen, en laaaaaaaang, sort og hidsig bortforklarings-monolog i en MEGET ubehøvlet, nedladende tone, om ET eller andet TOTAL nonsens med, at prisen på skiltet var for en 250 grams pose Matadormix, men at damen havde købt 2 stk. 300 grams poser, og DERFOR var prisen altså 19.95 kr. pr. stk., for de havde faktisk slet ikke 250 grams poser i butikken (!!!), men så kunne man jo bare selv regne prisen ud, hvis man nu liiiige tænkte sig lidt om…

…og kunne jeg altså ikke holde min kæft mere, for jeg ville FANME gerne videre i dagens tekst, i stedet for at tilbringe en fridag i en død kø i en slum-fakta med ansatte, der i situationen virkede dummere end bølgepap.

Så jeg drejede hovedet til højre og med et giftigt blik i øjnene, DOG med et lille (anstrengt og ironisk) smil om læberne sagde jeg:

På en skala fra 1 til 10…HVOR svært kan det så være for den ene af jer to kvikke hoveder at give damen de to poser slik til den pris, I rent faktisk reklamerer med, mens den anden ændrer prisskiltet, så vi andre her i køen kan slippe for at være vidne til chikane af en kunde, alene fordi I ikke vil indrømme, at butikken har begået en pris-brøler?! Jeg TVIVLER på, at jeres opførsel er en del af butikkens kundepolitik, HVIS I overhovedet har en sådan, blot for at få os til at blive lidt længere!”

Min smøre udløste spredt bifald i den konstant voksende (og efterhånden MEGET utålmodige) kø, men den udløste også et skud fra hoften fra teenage-bebumset fakta-ansat:

”Har DU måske købt matador-mix? Nå, ikke… så bland dig FULDstændig udenom!”

Jeg smilede sukkersødt til ham, og sagde: ”Så gerne, så gerne!”, hvorefter jeg kørte min fyldte vogn hen foran ham, inden jeg fortsatte: ”Så kan du passende sætte disse varer tilbage på plads, når du er færdig med at skændes med kunderne!”

Herefter lød der et SÅDAN!” fra flere af kunderne bag mig, og inden jeg var ude af slum-fakta’en, havde halvdelen af køen fulgt mit eksempel og der var derefter masseudvandring fra butikken!

HA! Så kan de FANNERME lære det! FAKTA QUICK, min bare RØV, siger jeg bare!!!