Nedenstående har jeg netop modtaget som funny mail fra veninde, og som hun ganske rigtigt skriver:
Jeg håber virkelig ikke det hele er sandt…men det ER jo USA!

****

Stella Awards er opkaldt efter den 81 årige Stella Liebeck som tabte en kop kaffe ud over sigselv og med held sagsøgte McDonalds fordi der ikke stod på koppen af kaffen er varm. Dette har inspireret de såkaldte “Stella Awards” som kårer de dummeste/smarteste sagsøgere i Usa.. Hvor ellers skulle man finde dem. Men dette års bud er altså…..

De nominerede er:

1. Kathleen Robertson fra Austin/Texas som blev tildelt en sum af $780,000 (4,508,868 kr) af en jury efter hun brækkede sin ankel ved at falde over et spædbarn i en møbelforretning. Ejeren af møbelforretningen var ganske forståeligt ganske overrasket over dommen da den lille var Fru Robertsons egen søn.

2. En 19 årig Los Angeles borger ved navn Carl Truman vandt $74.000 (427,764 kr) og alle hospitalsudgifter dækket da naboen kørte hans hånd over med en Honda Accord. Truman havde nemlig ikke set at der sad noget ved rattet, da han var igang med at stjæle Hondaens hjulkapsler.

3. Terrence Dickson fra Bristol, Pennsylvania var på vej ud af et hus han lige havde bestjålet, og han bevægede sig gennem bagdøren og videre ud igennem garagen. Han kunne imidlertid ikke åbne garagedøren da den automatiske garagedørs åbner ikke virkede. Han kunne heller ikke gå tilbage igennem huset igen, døren fra garagen og baggangen smækkede nemlig da han lukkede den. Husets familie var på ferie, og Hr Diskson befandt sig således i garagen i 8 hele dage. Han overlevede ved at spise hundemand og drak sodavand fra en kasse pepsi. Han sagsøgte husejerens forsikringsselskab med begrundelsen af oplevelsen havde efterladt ham med unødige mentale kvaler. jurien var enig og tildelte staklen $500.000 (2,890,300 kr) i erstatning.

4. Jerry Williams fra Little Rock, Arkansas vandt $14.500 (83,818 kr) og hospitals udgifterne dækket da naboens Beagle bed ham i glutus Maximus (måsen). Jerry måtte dog nøjes med mindre end han havde sagsøgt for, da jurien mente at hunden, som var i naboens aflukkede have, var blevet en smule provokeret af Jerry som gentagne gange skød den med en luftpistol.

5. En Philadelphia restaurent blev beordret at betale Amber Carson fra Lancaster, Pennsylvania $113.500 (656,098 kr) da hun gled i en læskedrik og brækkede sit coccyx (haleben). Læskedrikken var på gulvet fordi hun 30 sekunder tidligere havde kastet de på sin kæreste i forbindelse med et skænderi.

6. Kara Walton fra Claymont, Delaware lykkedes at vinde retsagen mod ejeren af en natklub i en naboby da hun faldte ned fra toiletvinduet og slog to fortænder ud. Uheldet skete fordi Kara sneg sig ind gennem toiletvinduet for at undgå at betale entre på $3.5. Hun blev tildelt en erstatning på $12.000 (69,367 kr) og betaling af tandlæge.

7. Årets favorit menes at være Hr. Merv Grazinski fra Oklahoma City, Oklahoma. Merv havde købt en spritny Winnebago autocamper. På vej hjem, kørende på motorvejen, satte han cruisecontrol til og gik om bag i autocamperen for at smøre sig en mad. Ikke overraskende forlod autocamperen motorvejen, kørte galt, og rullede rundt. Merv sagsøgte Winnebago for ikke at have skrevet i manualen at det måtte man ikke gøre. Han blev tildelt en erstatning på $1.750.000 (10,116,050 kr) + en ny autocamper. Winnebago ændrede faktisk manualens ordlyd herefter. Bare lige i tilfælde af at der var flere idioter derude.

****

…jeg tør slet ikke TÆNKE på, hvad jeg kunne have sagsøgt min arbejdsplads for vedrørende min fatale negle-skade, for SLET ikke at tale om den lår-lammer, et skrivebordhjørne forårsagede i al min arbejds-iver…hvis jeg altså havde været amerikaner!!! *nu med dollartegn i øjnene*