Forleden aften, i mangel af bedre ting at foretage mig, surfede jeg ind på Skat.dk, for at beregne mit kørselsfradrag! (JA, så ophidsende og spændende er mine hverdags-aftener!!!)

Jeg fandt frem til Skat’s beregnings-værktøj og stor var min overraskelse, da jeg fandt ud af, at jeg, ifølge netop udført beregning, DENONDELYNME havde snydt mig selv grundigt i halvandet år!

Med dollartegn i øjnene hoppede jeg straks ind i tast-selv menuen og ændrede beløbet, inden jeg lænede mig tilbage med en selvtilfreds mine og et højlydt “MIG kan de SATANEDME ikke snyde!”

I al min tilbagelænede selvfedhed viste grådigheden så sit grimme fjæs, og jeg surfede Skat’s hjemmeside tynd, for at finde ud af, hvordan jeg kunne få ændret beløbet i de seks måneder af 2006, som jo så OGSÅ havde forkerte beløb noteret!

Jeg fandt til sidst link til en mail-adresse, og efter at have klikket SYVOGFYRRE gange (mindst!) for at lande i den rigtige kategori for mails med mit emne, fik jeg komponeret en fin lille mail, hvor jeg, kort og præcist, fik fremlagt min nye opdagelse og spurgt om, hvordan jeg forholdt mig til det halve af 2006 vedr. det nye kørselsfradrags-beløb.

Dagen efter fik jeg så en no-reply-mail, hvor i der stod, at mit spørgsmål skulle leveres på følgende link, og da jeg så klikkede på linket, røg jeg KRAFTEDME direkte tilbage til start (uden at inkassere 4000 kr. i matadorpenge!), tilbage til det mail-link, på Skat’s hjemmeside, som jeg jo allerede havde bøvlet med ÉN gang!!

FANME FLOT, SKAT!!!

Nå, men jeg foretog mig så nøjagtig samme procedure, som første gang, og den lille fint komponerede mail røg ENDNU engang afsted, denne gang dog med en enkelt tilføjelse i form af en beskrivelse af ovenstående oplevelse!

Der gik et par dage, og jeg begyndte at spekulere på, om jeg havde forvirret “fjenden” så meget, at Skat slet ikke vidste, hvordan de skulle håndtere et skatte-spørgsmål, når de ikke bare kunne lange en mail med et link i over disken!

MEN landede der en no-reply-mail fra Miss MUGGEN RØV 2008, som SANDELIG gerne ville vide, hvordan jeg i alverden var nået frem til nævnte fradrags-beløb, for i følge KRAK, havde jeg kun 12,1 km til og fra arbejde, hvilket praktisk talt ikke berettigede mig til noget, der OVERHOVEDET var værd at snakke om!!!!

“, tænkte jeg, “så det er med DEN på!!!”, og var klar over, at hele dette scenarie nu krævede en OPRINGNING til Skat, eftersom jeg sad med en FUCKING no-reply-mail!!

FANME FLOT, SKAT!!!

At ringe til Skat, kræver jo nærmest en PH.D., og jeg skulle IGEN igennem en HELVEDES labyrint af valgmuligheder…

Tast 1 for spørgsmål vedrørende årsopgørelse, tast 2 for spørgsmål angående punktafgifter, tast 3 for at losse en af vores medarbejdere i røven, tast 4 for at starte forfra…blablabla

Da jeg langt om længe fik tastet mig frem til et levende væsen i den anden ende af røret, og fik forklaret, hvad det drejede sig om, stillede vedkommende mig om til SELVESTE Miss MUGGEN RØV 2008, og hun gav under INGEN omstændigheder et mindre muggent indtryk ved pludselig at være en stemme i min telefon!

Jeg bevarede min coolness og forklarede stille og roligt Miss MUGGEN RØV 2008, at kørselsfradrags-beløbet, jeg var nået frem til, ikke bare var et tal, jeg havde modtaget via en spirituel seance med Danny Druehyld indhyldet i røgelse og kaffegrums, men at jeg rent faktisk havde benyttet beregningsværktøjet på Skat’s egen hjemmeside!!

Sulejma Søko’s respons på det var et tørt og stramt: “! Men det værktøj kender jeg SLET ikke noget til… jeg bruger altid Krak’s og ifølge den…blablablabla!”

(På en skala fra 1-10, hvor professionel og kompetent synes du SELV, du lyder, når du højlydt indrømmer, at du ikke kender din arbejdsplads’ egen hjemmeside, Moster Mosegris???)

Efterfølgende samtale lød således:

Jeg: “Jamen, så har vi da et problem!”

Mosegris: “HAR vi det?”

Jeg: “Ja, det vil jeg da så afgjort mene! Jeg er ikke ude på at snyde nogen som helst, men jeg ønsker selvsagt heller ikke selv at blive snydt. Jeg ringer netop for at sikre mig, at ingen af delene finder sted, og jeg må da indrømme, at jeg er noget paf over at skulle have denne samtale, eftersom jeg har brugt et beregningsværktøj på Skat’s egen hjemmeside, som du påstår, du ikke kender til, og derfor ikke finder gyldig og gældende! “

Mosegris: “Det har jeg virkelig ikke tid til at tage mig af nu! Det må jeg kigge på senere!”

Jeg: “Hvornår kan jeg få et endeligt svar, for jeg har jo allerede tastet det nye beløb ind for 2007 via jeres tast-selv-feature?!”

Mosegris: “Du kan jo bare lade tallet stå! Jeg har ikke tid til at rode med 2007. Jeg arbejder altså på de rettelser, du mener, du har til 2006!!!”

Jeg: “Det KAN jeg da ikke, hvis nu tallet er FORKEEEEEEEEEEEERT!!!!”

(og her var jeg et splitsekund fra at eksplodere i et fyrværkeri af eder og forbandelser over denne lille øretæveindbydende MØG-KRAMPE, men jeg nøjedes med at efterlade tandmærker i bordkanten i ren frustration!)

Mosegris: “, men så må du vente, til jeg får tid til at kigge på det. Jeg sender en mail! farvel!”

FANME FLOT, SKAT!!!

HOLD KÆFT, hun må have haft noget oppe i røven, der gjorde RIGTIG ondt, eller også burde hun SERIØST finde sig et nyt job, hvis det er sådan en plage at servicere kunder med skatte-relaterede spørgsmål!!!

IDAG… *TADAAAAAAAAAAAAH*… er der så kastet et brev ind over Sydhavnspaladsets voldgrav. Det er DÆÆÆLME fra Miss MUGGEN RØV HERSELF!

Omend brevet har en modvillig tone (eller også er det bare mig, der stadig kan høre krampen for mig), så er budskabet ikke til at tage fejl af:

“Differencen mellem Krak’s og Skat’s beregningsværktøjer skyldes nok (læg mærke til ordet “nok”. Det kan skiftes ud med “jeg kan ikke finde anden forklaring!), at der er brugt forskellige transportveje. (TÆNK, SIGER DU DET????!)

På det foreliggende grundlag antages det, at Skat’s beregningsværktøj viser den normale transportrute i bil (Og Krak’s viser DUE-RUTEN, eller hvad???), og der gives hermed fuldt medhold, og din beregning via Skat’s hjemmeside anvendes derfor som grundlag jævnfør ligningsloven paragraf blablablabla… (JAAAA TAAAAAAAK!)

Dit selvangivne befordringsfradrag for 2007 antages derfor også som korrekt.

Afgørelsen vil blive indarbejdet i din årsopgørelse indenfor 14 dage.

Med venlig hilsen

Moster Mosegris”

Fuldt medhold…. HOLD KÆFT, hvor lyder det fantastisk, især når det kommer fra den lille gemene gimpe! Måske jeg skulle ringe hende op igen og spørge:

Eeehm… hvordan skal jeg forstå dette brev? som i… JEG havde ret, og DU var en sur sok, som tog fejl??”

Eller bare råbe: “LOOOOOOOOOOOOOOOSER” og så smække røret på!

Naaaah… jeg nøjes bare med at hygge mig over “Fuldt medhold“-brevet! 😉

FANME FLOT, SKAT!!!