Da jeg fyldte 30 år (første gang!) fik jeg bl.a. et par håndjern (med rødt plys!) og en rulle gaffa-tape af en flok nære venner, da de var af den holdning, at det var, hvad der skulle til, for at have mig bare en lille smule under kontrol!

TALK to the hand, ’cos the girl ain’t listening!
Jeg aner ikke, hvad de snakkede om!
Mig under kontrol?
Jeg er da mest selvkontrollerede menneske sat på denne jord, hvad ALLE livets aspekter angår! Hmprfh!

Tag f.eks. shopping. Det er helt UFATTELIGT så meget selvkontrol, jeg udviser ud i Shopping-regi!
Jeg var engang inde i en sko-butik, hvor jeg fandt disse fantastiske læderstøvler! De fandtes i to varianter, lad os kalde dem ”Lys karamel og mørk chokolade”.
Det er FANNERME ikke fair at stille en sko-fetichist overfor sådan et valg!
Det var jo komplet umuligt at vælge mellem disse to pragteksemplarer, når jeg har tasker, jakker og bælter i begge farver (og passe sammen, det skal det sgu!) …og så måtte jeg jo købe begge par!!
POINTEN, kære bloggers, er: Jeg vidste jo godt, at med den udskrivning, så var budgettet skredet en anelse…så jeg købte selvfølgelig ikke andet…DEN dag!
ONE word: Selvkontrol!!!

På jobbet OSER jeg af selvkontrol!!!
ISÆR taget i betragtning af, at den afdeling, jeg holder styr på, er meget afhængig af ”mothership”-afdelingen i Norge, som bestyres af en flok INKOMPETENTE, AMATØRAGTIGE ÅNDS-AMØBER, helt og aldeles STØVSUGET for professionalisme og FULDSTÆNDIG uden evner til at tage ansvar for NOGET som helst!! Lad os kalde dem fjeldaberne fra nu af!
(Tæller lige til ti og er i fuldkommen kontrol over mig selv!)

I stedet for at gå total bonanza over disse fjeldabers manglende talent for at drive virksomhed (er ret overbevist om, at de ikke engang kan klø sig i røven, uden at gøre det forkert!), så ynder jeg i stedet at sende små beherskede og, bevares, en aaaaanelse sarkastiske mails rundt til fjeld-cheferne, hvor jeg lige forklarer dem, at f.eks. evalueringsmøder er fantastiske til at danne et overblik over begåede fejl og sørge for de ikke sker igen eller blot fortælle dem fordelene ved at TALE sammen indbyrdes, inden noget søsættes OG eventuelt gøre det rigtigt FØRSTE gang, for til sidst at slutte alle mails af med et:
psst…I believe that’s called professionalism out there in the real world! You should try it sometime
(Den slags mails fylder mig med lykke!)
Hvis DET ikke er selvkontrol…!!!
(Min chef mener, at når jeg næste gang skal besøge den norske afdeling, så skal jeg flyves derop under dæknavn… ANER ikke hvorfor!)

Selv i min hidtil eneste skadestue-event, formåede jeg, trods en urtekniv gennem venstre hånd, at have selvkontrol nok til at vente med at lave den store dramatiske og hyperventilerende nær-død-scene, til jeg var ankommet til skadestuen og der ligesom var (det UFATTELIGT vigtige) publikum til at overvære massehysteri-forestillingen. (Som jeg faktisk synes var en oscar-nominering værdig!)

Jeg har engang ventet OTTE måneder på at se ÉN bestemt mand!
(Han mener så, at jeg i forløbet var både hysterisk og helt blæst for fingerspitzgefühl og tålmod, hvilket jo bare viser hans totale mangel på virkelighedsans! Der kan da UMULIGT være anden forklaring på DEN misforståelse!)
NÆÆÆH DU….VÆRSGO…Jeg giver jer selvkontrol OG tålmodighed samlet i en og samme person! MOI!
(Medalje / Diplom / Award….piiiift… AFLEVÉR!)

Så på det følelsesmæssige plan… jamen, der er jeg jo selvkontrollens DRONNING!!
(Klapper mig selv på skulderen)

Hvis I spørger min familie, mine venner og veninder og de mænd, der har været indover mit liv, så vil de HEEELT sikkert nikke anerkendende og bekræftende og måske endda bryde ud i et højt ”HAAALLELUJAH”! *ahem host*

Altså…bare fordi jeg nogen gange smækker røret på i arrigskab / giver en personlig syngende verbal svada / skriver (lad os kalde dem) oplysende mails, hvor jeg i særdeles kraftige og svovlende vendinger tilkendegiver min utilfredshed med en given situation, så selv den heldige vinder’s indbakke skider på gulvet af skræk / kræver store mængder af opmærksomhed og bekræftelse…. ja, så er det jo ikke fordi…JEG…mister selvkontrollen!!!!
Så er det jo fordi alle ANDRE opfører sig uhensigtsmæssigt, og det må jeg jo så SELVFØLGELIG reagere på!!

Så sådan er DET! SÅ er det på plads, så er det af vejen!

Okay okaaaaaaay….! *Suk*
Jeg lister ind og ifører mig håndjern og gaffatape (og ikke på den fede måde!), og tilføjer spændetrøje til ønskesedlen…

Kan man egentlig ønske sig selvkontrol i jule-gave???